Прокурорская Правда: вся правда о ГПУ, новости прокуратурыи силовых ведомств, аналитика событий в Украине, России
Вы находитесь здесь:Главная/Новости/Не Іуда: код да Вінчі розкрив тисячолітню брехню церкви про Христа

Не Іуда: код да Вінчі розкрив тисячолітню брехню церкви про Христа

Не Іуда: код да Вінчі розкрив тисячолітню брехню церкви про Христа
19.04.2018
Все зовсім не так, як ви собі уявляли




Він виконував замовлення католицької церкви, але приховував язичницькі настрої. Поки всі називали месією Ісуса Христа, вірив в культ Іоанна Хрестителя. Леонардо да Вінчі безперечно вважається одним із найзагадковіших митців. І не тільки своєї епохи.

Код да Вінчі: відповідь на поверхні

Серйозним "нападом проти християнства" вже у сучасності експерти охрестили славнозвісну книгу Дена Брауна "Код да Вінчі". І хоча знавці запевняють, що в ній більше вимислу, аніж правди, все одно церкві це не дуже подобалося. Однойменний фільм створений на основі описів художніх робіт, архітектури, документів, і секретних ритуалів.

До чого тут письменник? Він першим відкрито заговорив про те, що налякало релігійних представників: католики та єретики були несумісні. Звичайно, белетристика далека від історії. Але як бути з картинами самого да Вінчі, які спростовують найвідомішу біблійну легенду про зрадника Іуду?

Таємна вечеря – рука Магдалени не випадковість?

Сама назва знаменитої роботи Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря" несе в собі сакральне значення. Дійсно, багато полотна Леонардо овіяні ореолом загадковості, тут дуже багато символізму і прихованих послань. Замовив її в 1495 році герцог Людовік Сфорц. Своє унікальне творіння художник завершив в 1498 році. Розміри розпису склали 880 на 460 сантиметрів.

Багато істориків вважають, що на розписі зображено євхаристія (причастя), оскільки Ісус Христос обома руками вказує на стіл з вином і хлібом. Правда, існує і альтернативна версія. Спочатку да Вінчі збирався зобразити апостолів втіленням добра і зла і довго не міг знайти людей, які б послужили моделями для створення його шедевра.

Та найскладніше художнику дався Іуда. Якщо детальніше придивитися на картину, можна помітити невідповідність пропорцій руки одного з апостолів, котрий подає ніж Христу аби розрізати хліб.

Припускають, що вона могла належати "святій грішниці", про яку у Біблії не надто багато сказано: Марії Магдалині. місце розташування вказує на те, що вона була законною дружиною Ісуса. З силуетів Марії Магдалини та Ісуса утворюється буква М. Нібито вона означає слово matrimonio, яке перекладається як "шлюб".

То чи міг Іуда бути у жіночій подобі? Правда чи ні, на це дадуть відповідь тільки трактати да Вінчі. Але проблема одна — він так любив завуальовувати всі натякати, що їх не бачили ні церква, ні експерти.

Дивіться: Архіви Да Вінчі. Тіньова сторона видатної людини

Як повідомляв портал "Знай.ua", шокуюче відкриття про Ісуса змусить переписати Біблію.



Джерело статті: “https://znaj.ua/science/ne-iuda-kod-da-vinchi-rozkryv-tysyacholitnyu-brehnyu-cerkvy-pro-hrysta”

Прокурорская правда — это новый конструктивный проект, главная цель которого комплексное изучение совокупности процессов, происходящих в нашем государстве: социально-гуманитарных, экономических и политических.  Основные направления деятельности сайта Прокурорская правда:  - Комплексные и глубокие исследования внутренней и внешней политики государства,  - Мониторинг социальной и, естественно,  политической жизни людей, имеющих влияние на положение дел в государстве, - Оценка всевозможных экономических, политических рисков,  исходя из значимых действий власть имущих. Прокурорская правда — журналистский проект, имеющий честь настоящего прокурора.  Проект Прокурорская правда — на защите правды для каждого человека.

TOP